Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.11.2009 10:22 - Да популяризираме родните иновативни постижения
Автор: madeinbg Категория: Бизнес   
Прочетен: 1275 Коментари: 2 Гласове:
0



Много важна част от развитието на една фирма е внедряването на нови технологии. След като няколко месеца подред по медиите се публикуваха статии наблягащи на проблема за недостатъчното популяризиране на българските изобретения и внедряването им в реалното производство, създадох специална секция в сайта „BG иновации”. За нея на първо време използвах всеобщо достъпната информацията публикувана в сайта на Съюза на Българските Изобретатели. Голямото ми желание е да популяризирам родните изобретения и особено ако се използван и за подобряване на конкурентоспособността на фирмите произвеждащи на родна земя. За да реализирам целите на сайта написах имейл до основните организации представителки на научната мисъл в България. Ето и копие от писмото ми до тях:

„До Отдел "Връзки с обществеността" на
БЪЛГАРСКАТА АКАДЕМИЯ НА НАУКИТЕ

До СЪЮЗ НА ИЗОБРЕТАТЕЛИТЕ В БЪЛГАРИЯ

До СЪЮЗ НА УЧЕНИТЕ В БЪЛГАРИЯ

До ФЕДЕРАЦИЯТА НА НАУЧНО-ТЕХНИЧЕСКИТЕ СЪЮЗИ (ФНТС) В БЪЛГАРИЯ

УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,

Като патриот воден от девиза предложен от Стефан Стамболов да се постави на първата българска монета след освобождението „Съединението прави силата" и в последствие поставен и над парадния вход на Народното събрание, предлагам сътрудничеството за популяризиране чрез публикуване на информация на българските изобретения и научни постижения, готови за прилагане в практиката.
С идея да подпомогна и популяризирам родните производители създадох сайта „Произведено в България” www.proizvedenovbulgaria.com. Сайта основно представлява систематизиран по браншове безплатен каталог на фирми работещи в България.
Като вярващ в българската предприемчива мисъл, особено положена на солидните основи на българските научни постижения, ще се опитам, да катализирам чрез сайта си успешно сътрудничество между Вас и евентуалните родни предприемачи.
В момента съм пуснал в сайта секция „BG Иновации”. Използвал съм временно информацията публикувана в сайта на Съюза на изобретателите в България и съм представил няколко родни изобретения. Формата разбира се е пробен и ако не получа разрешение за публикуване ще бъде премахнат.
Моля ако проявите интерес да ме осведомите за най-удобните за Вас варианти на сътрудничество.

Светослав Маринов"

Писмото  е изпратено на 10: Септември:2009 год. и съжалявам, че не съобразих вероятността следпразничното настроение на съответните поддръжници на сакралната дата 09: Септември, да предизвика нулев интерес към моето предложение за безусловно и безкористно популяризиране на родните научни постижения. Поне до момента на публикуване на това мнение ( 24:Ноември:2009год.) реакцията е нулева.


Тагове:   бан,   открития,


Гласувай:
0



Предишен постинг

1. madeinbg - Грешно ли е определението на Симеон Дянков?
24.11.2009 10:31
Започвам да се притеснявам дали финансовия ни министър няма да се окаже прав с определението си "феодални старци"! Преди години се бях натъкнал на една любопитна "работна стратегия", получавам заплата за това, че съществувам във ведомостта на дадена организация а ако случайно свърша нещо, то за него ТРЯБВА да получа съответния хонорар. "Стратегията" е изключително приятна за практикуване, но е за сметка на редовноя данъкоплатец :(.
цитирай
2. анонимен - Hello!
02.02.2012 05:32
Hi! my rank is Jully. I would like to meemeet seemly brat :)
This is my homepage - http://jskdh5jkd7djh4.com/l
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: madeinbg
Категория: Бизнес
Прочетен: 10797
Постинги: 2
Коментари: 2
Гласове: 3
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031